Begeleiding bij verandering

Al ruim 25 jaar coach en train ik mensen en organisaties die willen veranderen. Veranderingen op persoonlijk vlak (gedrag, leven, werk en loopbaan) en veranderingen op organisatieniveau (koerswijziging, reorganisatie, groei). Het intrigeert mij hoe veerkrachtig mensen en organisaties zijn als ze dichtbij hun eigen bron komen. Ik vind het een voorrecht om daarbij behulpzaam te mogen zijn en een stuk mee op te lopen.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd aan Hogeschool de Horst (P&A), de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Post HBO supervisie en deskundigheidsbevordering) en het Bert Hellingerinstituut (Systeemdynamiek in organisaties en familieopstellingen). Ik maak gebruik van gevalideerde testinstrumenten.

Ik doe en heb opdrachten gedaan voor opdrachtgevers in uitgeverijen en media, onderwijs en wetenschap, welzijn, technische en grafische bedrijven en voor kennisintensieve organisaties.

Mijn insteek is dat mensen het beste leren in een positieve en ontspannen sfeer. Mijn werk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling  en organisatieontwikkeling doe ik met inzet van realisme, humor en creativiteit; essentiële elementen om de begeleidings- en developmenttrajecten tot een succes te maken.

Voor het Career Management Institute (CMI) begeleid ik als mentor loopbaanprofessionals die zich willen certificeren. Een aantal keer per jaar neem ik zitting in de toetsingscommissie van het CMI.

Certificeringen: Ik ben gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional (CMI-C), als supervisor bij de LVSC en als loopbaanprofessional bij de NOLOC.

Samen met Caroline Harder schreef ik het boek ‘Maak er werk van’, over ontslag als stap in je loopbaan. www.ontslag-maakerwerkvan.nl