Ciska Pittie werkt voor opdrachtgevers in uitgeverijen en media, onderwijs en wetenschap, gezondheidszorg, welzijn, technische en grafische bedrijven en voor kennisintensieve organisaties.

Remko van Broekhoven, Politiek Filosoof

Ciska was voor mij een loopbaancoach from heaven. Toen ik in het afgelopen jaar besloot om voor mezelf te beginnen als politiek filosoof, begeleidde Ciska me daarbij intensief. Ze bood me prikkelende vragen, scherp oog voor mijn zwakke maar vooral sterke kanten, humor, een relaxte sfeer en heel veel kennis van zaken. Ze versterkte zo niet alleen mijn zelfvertrouwen en mijn eigen expertise als beginnend zelfstandige, maar bracht me ook in contact met precies de goede mensen die mijn huisstijl en website ontwierpen.

Marleen Braeken-Poppenk, manager Expertisecentrum Sherpa, afdeling beweging

Met een open uitstraling, enthousiasme en veel energie is Ciska aan de gang gegaan met de afdeling beweging bij Sherpa. Doel: afdeling beweging ondersteunen bij het ontwikkelen richting een taakvolwassen team. Door verschillende werkvormen in te zetten en daarbij alle leden op een positieve manier aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid, werd iedereen uitgedaagd om zijn of haar eigen rol en ook de werkrelatie met teamgenoten te onderzoeken en te verdiepen. Ciska heeft daarbij haar grote theoretische kennis in behapbare stukken aangeboden zodat het team ook kaders had om verder op te bouwen en concrete, zichtbare stappen richting resultaat kon maken. Haar oprechte en rake vragen gecombineerd met het oog hebben voor iedereen, maakte dat iedereen zich welkom en gezien voelde. Vanuit die basis en het vertrouwen in ieders kunnen dat Ciska uitstraalde, kon het maximale uit het traject worden gehaald en is het resultaat dat er een taakvolwassen team klaar staat om verder te groeien!

Agnes van Woensel, Opleidingscoördinator

Wat me van de coachingsessies met Ciska het meest bij zal blijven, is haar sprankelende energie, haar aanstekelijke lach en haar heldere observatievermogen. Ciska heeft het vermogen om met lichtheid en humor snel tot de kern door te dringen. Ze schakelt soepel tussen diepgang en praktische invulling. Daarbij schroomt ze niet om haar eigen ideeën te delen en haar netwerk in te zetten. Het heeft me steeds weer verrast hoe goed die handreikingen aansloten bij wat ik nodig had. Daardoor kon ik, ondanks de nodige tegenslagen, steeds stapjes blijven zetten. Ben dankbaar voor de ‘wandeling’ die we hebben gemaakt!

Hilde Vinken, Managing director, publisher

Ciska heeft diverse teamsessies begeleid waarin verandering en optimalisatie van de samenwerking de centrale thema’s waren. Ik heb haar ervaren als een zeer betrokken professional die vanuit een open houding ruimte geeft aan ieders verhaal. Ze weet tot de kern van het vraagstuk door te dringen en schept veiligheid en vertrouwen om samen verder te bouwen. Haar programma’s zijn zeer afwisselend en zetten iedereen in beweging. Door samen met Ciska een dag stil te staan hebben we grote stappen gezet. Ik hoop nog vaak met haar te mogen werken.

Annemarie van Miltenburg, Arbo- en Milieu coördinator

Zeer tevreden en verrassend veel resultaat! Heel blij met je oprechte interesse in mijn coachvraag en hoe je mij daarin hebt ondersteund. Ik voelde mij gehoord, gezien en erkend! Een mooie integratie van mijn persoonlijke ontwikkeling en privé-uitdagingen met mijn zoektocht naar het plezier in mijn werk. Het was heel prettig dat ik mijn eigen tempo kon bepalen door steeds ruime tijd tussen de afspraken te plannen.
Fijn je structurerende opdrachten en speelse manier waarop je steeds theoretische kaders aanbood als een haven met steigertjes waar al mijn bootjes van persoonlijke geworstel een plek konden vinden om aan te meren.
Heel heel hartelijk bedankt!

Angela Kok, Coordinator onderwijsprofessionalisering en ICT-innovatie

Ciska Pittie is een ervaren loopbaancoach, die je stabiliteit, deskundigheid en een luisterend oor biedt in tijden van verandering. Ze weet door het stellen van gerichte vragen snel inzichtelijk te krijgen welke werkwijze goed aansluit bij de persoonlijkheid, behoeften en mogelijkheden van de coachee. In de coachingsgesprekken neemt Ciska de tijd om uiteenlopende opdrachten na te bespreken, die aansluiten bij de fase van je loopbaanoriëntatietraject. Daarnaast is er tijdens deze gesprekken ook de mogelijkheid om te sparren over netwerkgesprekken, een loopbaanstrategie uit te stippelen of gewoon even stoom af te blazen na de zoveelste afwijzing. Ook tussen de coachingsgesprekken door kan er gemakkelijk contact gelegd worden met Ciska; ze reageert vlot op e-mailberichten en wil altijd even tijd vrijmaken om bijvoorbeeld mee te denken over de formulering van een motivatiebrief. Ciska legt je niets op, maar zij weet je wel te prikkelen om grote slagen te maken in een korte tijd. Ciska Pittie fungeert in onzekere tijden als een ware rots in de branding!

Willem Simonis, Business integration manager

Ciska heeft mij begeleid in mijn outplacement traject. Ze is zeer goed in staat gebleken om mij met zelfvertrouwen uit mijn ontslag te laten komen. Ze grijpt de kans en neemt de tijd om samen op zoek te gaan naar je diepere drijfveren en knelpunten en gaat op zoek naar verklaringen. Ze maakt hierbij gebruik van verschillende methodieken als hulpmiddel en niet als doel. Met dit beeld kan je vervolgens verder om te kijken waar je heen wilt. Haar persoonlijke aanpak en inlevingsvermogen hebben mij rust gegeven in een onstuimige periode. Toeval of niet, een uur na het afronden van mijn traject kreeg ik te horen dat ik een goed passende baan had bij Ziggo!

Nelleke Sprey, Eigenaar Maintaining holiday homes

Eén van de dingen die jij in het begin tegen me zei was: jij zult een baan of werk vinden, waar je je thuis in voelt en misschien zul je niet zoveel verdienen als dat je deed maar je zult zeker gelukkig zijn. Daarnaast heb je  me enorm gecoached om de stap naar Frankrijk te nemen, iets wat ik wilde maar niet goed durfde. Destijds had ik echt niet het vertrouwen dat je gelijk zou gaan krijgen. Maar nu, na 3 jaar wonen en werken in Frankrijk, kan ik alleen maar zeggen: je hebt volledig gelijk gehad!

Maaike Veldman - van Heel, HR professional

Ciska heeft mij begeleid bij mijn werk- en loopbaanvragen. Zij weet een vertrouwde, ontspannen en positieve sfeer te creëren. Haar aanpak is prettig confronterend en ze wist altijd de kern van mijn dilemma’s te raken. Met iets in handen waarmee ik verder kan, liep ik altijd geïnspireerd en vol energie de deur weer uit!

Ineke van Zwaal, Leerkracht basisonderwijs

Ciska heeft mij inzicht gegeven in mijn vastgelopen patronen en vernauwingen en vergroeiingen in mijn denken en handelen. Het voelt aan als een vlot trekken van dit stuk stagnatie in mijn leven! Ik zou Ciska Pittie willen omschrijven als integer, daadkrachtig, fris, empathisch en energiek! Een aanrader!

Tineke van Kooten, Strategisch HRMadvies, training en begeleiding

Als projectleider van de Calibris Academie vroeg ik Ciska Pittie om een aantal korte workshops te geven aan boventallige medewerkers, om hen te helpen hun arbeidsmarktvaardigheden te versterken. Deze workshops (waarin onder meer de kunst van het netwerken, CV opstellen, onderscheidende brief, persoonlijke presentatie en het sollicitatiegesprek aan de orde kwamen) zijn door de deelnemers heel goed ontvangen. “Eye-opener”, “Heel erg nuttig” “Nieuwe inzichten” en “Prettige sfeer” waren enkele opmerkingen achteraf. Als inkoper vond ik de samenwerking met Ciska heel plezierig; ze denkt mee, is flexibel en altijd goed voorbereid. Bij een volgende opdracht zou ik zonder meer weer met haar samenwerken.

Saskia Bal, Research support officer

Ciska heeft mij begeleid toen mijn baan ophield te bestaan. Ze heeft me geholpen mijn sterke en (zwakke) kanten in kaart te brengen. Haar enorme inventiviteit, kennis van beroepen, beroepsrichtingen en haar grote netwerk zijn hierbij van even grote waarde als haar oprechte belangstelling, creativiteit en gevoel voor humor. Mijn huidige -super leuke- baan heb ik zeker ook aan Ciska te danken!

Constance Noij, Integraal leidinggevende GGZ instelling

Je toon en aanwezigheid geeft mij kalmte en vertrouwen. Ruimte voor humor vind ik ook belangrijk en dat was er ook. Ik heb mijn vitaliteit en werkbalans en werkvreugde weer hervonden.

Annemarieke Beijer, Universitair Hoofddocent en wetenschapsjournalist

Door de gesprekken met Ciska ben ik positiever gestemd over het krijgen van een nieuwe baan. We hebben mijn kennis en vaardigheden goed in kaart gebracht en hebben veel gepraat over het belang van netwerken en hoe dat te doen. Zij heeft mijn zelfvertrouwen vergroot. Ik heb een beter inzicht gekregen in mijn eigen sterke en zwakkere kanten in het arbeidsproces.

Ineke van Zwaal, Leerkracht basisonderwijs

Met haar grote kennis en ervaring op het gebied van visualisatie, opstellingenwerk en haar psychologische en pedagogische inzichten heeft Ciska een mooie bron bij zich waaruit ze kan putten. Ze zet die naar mijn idee prachtig in als gereedschap in de zoektocht naar iemands meest passende en haalbare loopbaan.

Gerard Rotering, Loopbaancoach (CMI-C), psychodrama regisseur

Ciska heeft mij als mentor begeleid bij mijn CMI certificering. Ik wilde graag binnen 2 weken het hele traject doorlopen. Ciska was flexibel beschikbaar, scherp in de waarneming, duidelijk en stimulerend in haar feedback en gemakkelijk in het contact. Ze heeft mij net dat zetje gegeven waardoor ik alles binnen 10 dagen heb weten af te ronden. Dank Ciska!

Anja Brasser, Clearvision opstellingen

Ik heb Ciska Pittie ervaren als een heel kundig organisatieopsteller tijdens de Systemische Broedplaats. Haar keuzes zijn duidelijk en getuigen van essentie waardoor datgene wat gezien moet worden tijdens de opstelling zichtbaar wordt. Haar vertrouwen in “het veld’ maakt dat je je als representant met gemak aan haar leiding overgeeft.