Bestellen

Maak er werk van

ontslag als stap in je loopbaan

NU verkrijgbaar voor de gereduceerde prijs van € 12,50 (incl. verzendkosten)

‘Maak er werk van’ biedt bijzondere aandacht aan het nieuwe perspectief: de tijd na het verwerken van de emoties over het ontslag, die moet leiden naar een situatie dat je je van slachtoffer kunt omvormen tot actor. ‘Op een bepaald moment na je ontslag – het kan even duren maar ook snel gaan, ben je in staat om de ervaring van het ontslag achter je te laten. Je hebt een tijdje onder de grond geleefd, maar je graaft je er uit en krijgt weer behoefte aan lucht en licht’.

Een handzaam boekwerkje geschreven in klare taal, die uitnodigt en aanzet tot actie. De toegankelijkheid gaat echter zeker niet ten koste van de theoretische onderbouwing. Integendeel, de auteurs tonen grote kennis van zaken, die duidelijk gebaseerd is op een (ideale) mix van wetenschappelijke inzichten en een ruime praktijkervaring.

Zonder nu te willen stellen dat je bijna naar je ontslag gaat verlangen is het boek van een absolute aanrader, niet alleen voor mensen die ontslagen zijn of dat dreigen te worden, maar zeker ook voor degenen die zich eens willen bezinnen op hun huidige werkkring.

Martin van Mousch

Wij putten in dit boek uit onze ervaring als loopbaancoach en trainer. We geven praktische tips en adviezen om met ontslag om te gaan als een stap in je loopbaan, en het zelfs te beschouwen als normaal onderdeel van de loopbaan (‘wen er maar vast aan’). Er komen mensen aan het woord over hun ervaringen met ontslag en hoe ze ermee zijn omgegaan. Het boek biedt veel praktische adviezen over solliciteren, dat in de 21e eeuw om nieuwe vaardigheden vraagt.

Jullie boek komt ook voor mij op het juiste moment. Net een week te horen gekregen dat ik vanwege bezuinigingen eruit moet, is echt rouwproces ja. Goed initiatief en veel succes met de verkoop!

Sonja

Het boek sluit af met een serie portretten van personen die recent zijn ontslagen en inmiddels alle processen -van ontslag tot het vinden van een nieuwe baan of ander perspectief- hebben doorlopen. ‘We wilden er geen somber boek van maken want zo is onze dagelijkse werkpraktijk namelijk ook helemaal niet. De mensen die we begeleiden maken een heel proces door en dat eindigt altijd vrolijker dan wanneer ze binnenkomen voor het eerste gesprek’.

Een lekkere vlotte schrijfstijl gecombineerd met een frisse en realistische boodschap maken het boek tot een aanrader voor al die mensen die met ontslag te maken krijgen. Ik zal ze in ieder geval adviseren het boek aan te schaffen.
De vele praktische tips samen met het kijkje in de levens van mensen die net ontslagen zijn kunnen een goede hulp zijn bij hoe je het beste kunt reageren in de eerste weken van je ontslag.

Mieke Steenbergen